Apple, App Store Kararı Sonrasında Rusya’ya Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Apple, App Store ,Kararı Sonrasında, Rusya’ya Dava, Açmaya Hazırlanıyor!,

Apple, App Store Kararı Sonrasında Rusya’ya Dava Açmaya Hazırlanıyor!

Apple, App Store konusunda Rusya ile çabasına devam ediyor. Firma, Rusya Federal Antitekel Ofisi’nin Apple’a koyduğu, App Store’da bulunan uygulamalarda üreticinin farklı ödeme yollarını kullanmasına müsaade vermesi gerektiği istikametindeki karara mahkemede itiraz edecek. Ofis, Apple’a 30 Eylül’e kadar vakit vermiş ve bu kuralı değiştirmesini istemişti. Ceza tehdidine karşın Apple bu karara uymayı reddetmişti.

Dava, Apple’ın ABD’de sürdürmekte olduğu türel gayretle paralel özellikler taşıyor. Epic ile Apple ortasındaki davada da hakim Apple’ın aleyhinde karar vermiş, Apple burada da karara itiraz ederek temyize gitmişti. Lakin 2022’de birtakım medya uygulamaları için bu siyasetini değiştirmeyi planladığını açıklamıştı.

Apple’ın gelirinin büyük oranda donanım satışından olduğu biliniyor. Lakin servis işi de büyümeye başladı ve buradan elde edilen gelirler, şayet alternatif ödeme platformları kelam konusu olursa, artacağına azalıyor. Buna ek olarak birtakım uygulamaların makûs niyetli ödeme sistemlerine yönelterek kullanıcıları kandırma ihtimali de bulunuyor.

Görülen o ki Apple’ın fazla bir hareket alanı kalmadı. Düzenleyici otoriteler Apple’ın mevcut siyasetinin seçme hakkı vermediği ve dolayısı ile rekabete ziyan verdiğini düşünüyor ve değiştirmesini istiyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları