App Store verileri kullanıcıları tam sekilde tanimliyor 2022

App Store ,verileri kullanıcıları ,tam sekilde ,tanimliyor 2022,

 

Öneri ve reklamlarda kullanmak üzere toplanan App Store analiz verilerinin iCloud hesabına kadar erişebildiği ortaya çıktı. Üstelik bunu kullanıcı istemese de yapıyor.

Bunu zaten tahmin ediyorduk ( sahsen ben biliyordum reddetsek bile bilgilerimiz onlarin elinde dir diye.. sasirdik mi bence hayir

 

Apple her seferinde anonim bir şekilde veri topladığını ve kişisel verilere önem verdiğini belirtse de araştırmalar tam tersini söylüyor. App Store verileri çok detaylı kullanıcı tanımlaması yapabiliyor.

Apple kullanıcı gizliliğine ne kadar saygılı?

Yapılan araştırmalar App Store üzerinde anonim veri toplamak için geliştirilen Directory Services Identifier bileşeninin iCloud hesabına erişebildiğini ortaya koydu. Böylece kullanıcının kimlik bilgileri de elde edilebiliyor. Halbuki ilgili dokümanlarda bu bileşenin anonim kaldığına değinilmiş.

App Store ,verileri kullanıcıları ,tam sekilde ,tanimliyor 2022,

 

App Store analizleri için toplanan bu bileşenin diğer uygulamalara da veri gönderdiği ifade ediliyor. Yani kullanıcının kimliği Apple ekosistemi içerisinde alabildiğine kullanılıyor. Üstelik kullanıcı hesabında bunu devre dışı bıraksa dahi sistem yine işlemeye devam ediyor.

Apple kullanıcı verilerini kendi çözümlerinde işliyor ve üçüncü taraflara vermiyor. Bununla birlikte vermeyeceğinin de bir garantisi yok. Aslında Apple’ın vukuatları ilk değil. Uygulamaların bildirim atma sıklığını kısıtlarken kendi uygulamalarının bunu çiğnemesi gibi geçmiş dönemde yoğun eleştiri alan politikaları olmuştu.

 

Herkese gecmis olsun hadi bakalim android mi iosmu bir daha tekrardan baslayalim tartismaya sonucta hepsi bir ulkenin elinin altinda onuda unutmamak gerekir 🙂

 

App Store verileri kullanıcıları tam sekilde tanimliyor 2022

 

Spel apk Download
apk indir 

Computer & GSM

APK INDIR  
APK ADRIOD INDIR 
Spel apk Download
APK indir 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Facebook Yorumları